Blogi

Joulukalenteri 2.12.2020

JOULUKALENTERI // LUUKKU 2

“Keskiviikko ja paljon kivaa,
jouluun on vielä monta yötä aikaa.
Ehdit vielä hyvin siivota,
tontut kurkkii jo ulkona.”

Aloitin tänä vuonna joulusiivot jo hyvissä ajoin, eli viime vuonna syksyllä, kun Laura Holmström kävi meillä piipahtamassa. Löydät Lauran ensimmäisen piipahduksen meillä täältä ja Lauran jouluinen piipahdus löytyy taas tästä videosta. Jotenkin kummasti sitä vuoden aikana tavaraa kuitenkin kertyy ja kodin järjestys on jälleen levähtänyt syksyn aikana. Tuntuu, että siivottavaa on taas kerran ihan hurjan paljon, yhtä paljon kuin vuosi sitten, jos ei enemmänkin. Ehkä tämä on silti ihan normaalia ja kuuluu kiinteästi tähän ruuhkavuosien arkeen, siivoaminen, pyykinpesu ja ruuan tekeminen ovat kiinteä osa jokapäivästä elämää ja arkea.

Tänä vuonna joulusiivot sai vauhtia, kun joulujakso kuvattiin meillä marraskuun lopulla ja sitä ennen halusin siivota kotia. Anoppi oli ihanana apuna ja paljon tavaraa lähti myös kierrätykseen ja  Hopeen, ihanan vapauttavaa. Nurkka kerrallaan koti siivoutui, mutta toki viimeinen keittiön siivous olikin sitten ihan perinteinen kestokassisiivous. Noh, ehkä ne kassit saadaan purettua vielä ennen joulua. 😉 Siivouksesta tuli niin hyvä mieli, että päätin, että tänä vuonna joulukuussa siivoan yhden nurkan per päivä, josko siten koti olisi taas hivenen siistimpi jouluna. Suosittelen, on ihana nähdä paikkojen vähitellen järjestyvän. Toki aloitin tämän jo itse marraskuun lopulla, mutta vielä on aikaa jouluun.

 

Löysin tämän ihanan vanhan sarjakuvan joulutavaroiden joukosta. Tämä on hyvin kuvannut minua ja joulujärjestelyjäni, koska olen tavannut jättää kaiken aina ihan viimetinkaan. Noh, tänä vuonna yritän hieman toisin, josko se pienentäisi stressin määrää ja saisin nauttia joulun tunnelmasta koko joulukuun aikana, nauttia siitä kun koti siistiytyy nurkka nurkalta jo hyvissä ajoin ja voin vaikka istahtaa takkatulen ääreen ennen joulua glögiä nauttien, kun kaikki on jo valmista.

Ihanaa joulun odottamista ja iloa päivääsi!

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin