Blogi

Joulukalenteri 24.12.2020 – Hyvää joulua!

”Joulu on juhlaa, pysähtymisen aikaa, ilmassa on ripaus taikaa.
Joulu ensimmäinen on perheen pienen, äiti, isä ja nyyti, mieli kiitollinen.
Yhden kotona käy kinastelu suuri, isoveli on pieneltä lelun vienyt juuri.
Toisen kotona on siunattu rauha, toisella pyörii elämän täyteläinen rumba.
Vaan naapurissa on hiljaista nyt, on vaari sielt iäisyyteen lähtenyt.
Jonkun kotona on yksinäistä tänään, tulispa edes joku käymään.
Mikä onkaan lopulta suurin lahja ja taika, ihmeistä ihmeellisin joulunaika?
Pysähtyä hetkeen, hengittää hiljaa, kuunnella sielua, koskettaa rauhaa.
Siinä on suurin joulun lahja, nähdä ja ymmärtää uuden alun voima.
Kristus syntyi maailmaan, siksi joulua edelleenkin juhlitaan.
Siunattua joulun aikaa ja iloa vuoteen 2021!”

Lämmin kiitos teille kaikille joulukalenteriamme seuranneille. Meillä on ollut hauskaa videoita tehdessämme, toivottavasti teilläkin niitä katsoessa.

Tämä vuosi on ollut täynnä vilinää ja vilskettä. Koronarajoitteet toivat keväällä kotikoulun ja työjako piti perheessämmekin miettiä uusiksi. Päätimme jakaa tehtävät niin, että minä olin kotona poikien kanssa kotikoulua ja “tarhaa” pyörittäen ja Sami huolehti yrityksen pyörittämisestä. Kevät ja kesä olivat suurperheessä näiden rajoitteiden keskellä melko rankkaa, mutta kaikesta selvisimme. Syksyllä saimme onneksi palata takaisin normaalimpaan arkeen, isot pojat kouluun ja pienet hoitoon. Olemme siis molemmat olleet jälleen pitkästä aikaa töiden parissa, vaikka toki sitä näin yrittäjänä onkin ollut koko ajan töiden parissa, oli lapset ”virallisesti” kotona tai hoidossa. Koronan vaikutukset jatkuvat edelleen ja jälleen olemme uudenlaisen elämäntilanteen äärellä. Kaiken keskellä koen, että upeasti olemme syksystä selvinneet, vaan kyllä joululoma tuli tarpeen.

Olen suuresti kiitollinen kaikista niistä kohtaamisista, jota on vuoden aikana ollut. Korona on rajoittanut paljon sosiaalisa kanssakäymistä, mutta olen saanut silti tutustua uusiin upeisiin ihmisiin ja ystävät ovatkin tärkeässä osassa syksyn aikana jaksamisen suhteen tässä suurperheen hulinassa ja arjessa. Ei ystäville kovin paljoa aikaa jää tässä arjen pyörityksen keskellä, mutta kohtaamiset ovat sitäkin tärkeämpiä ja arvokkaampia. Somemaailma pyörii omaa elämäänsä, mutta todelliset kohtaamiset ovat niitä aitoja ja arvokkaita. Olenkin usein sanonut, että jos haluat tietää mitä jollekin ihmiselle tai ystävällesi oikeasti kuuluu, ole yhteydessä tai nähkää, somefiidi tuskin kertoo koko todellisuutta.

Nyt on vihdoin aika hiljentyä joulun viettoon. Joka nurkka kotona ei todellakaan kiillä, eikä maailma tullut tänäkään vuonna valmiiksi ennen joulua, mutta mitäpä siitä. Elämä on matkalla oloa, keskeneräistä, epätäydellisen ihanaa ja kun se joskus lopulta on valmis osaltamme, on meidän jo aika lähteä eteenpäin uusille maille, joten keskeneräisyys tässä ja nyt on hyvää. Tänäkin jouluna meillä on kuitenkin kaikista tärkein, toisemme.

Rauhallista ja levollista joulun aikaa juuri Sinulle ja siunattua vuotta 2020!

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin