Juhlaherkut & Arkiruuat

Täyteläinen suklaakakku – herkkusuun unelma!

Täyteläinen suklaakakku, gluteeniton, laktoositon, raikas ja todella maukas – herkkusuun unelma! Näin iän myötä oma maku on selkeästi hieman muuttunut ja olen kaivannut jotain todella täyteläistä ja tumman suklaista kakkua. Tämä resepti on alunperin luottokirjastani The hummingbird Bakery: ”Leivonnaisia herkkusuille” ja resepti on Brooklyn blackout -kakku.

Olen tätä reseptiä muokannut vain hieman, lisäsin kakun kerrosten väliin aprikoosimarmeladia tuomaan raikkautta, sekä suklaakiisseliin ja pohjaan lisäsin vanilja-aromin tilalle vaniljasokeria. Päällisen valkosuklaalastut olivat kiva lisä ja tottakai kermavaahdon kanssa tämä kakku on ehdottomasti parasta! Kermavaahto tuo kivaa raikkautta tähän muuten täyteläiseen kakkuun.

Olen rakastanut aina Seinäjoella käydessäni Valkoisen puun suklaakakkua, mutta vaatimattomasti sanottuna tämä kakku on vielä mehevämpi ja maukkaampi ja kaiken lisäksi gluteeniton ja laktoositon! Pohjalainen vaatimattomuus kaunistaa! 😉 Lämpimästi suosittelen testaamaan tätä kakkua mikäli rakastat tummaa suklaata ja täyteläisen pehmeää suklaakakkua, tästä tuli kertaheitolla ehdottomasti yksi uusi suosikkikakkuni. Ohjeen voi halutessaan tehdä toki myös ihan normaaleista jauhoista.

Suklaakakku pohja:

100 g voita
260 g sokeria (3dl)
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
45 g kaakaojauhetta (runsas 1 dl)
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
170 g gluteenittomia jauhoja (2,6dl)
1,6 dl täysmaitoa

Pohja ohje:

1. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää munat yksi kerrallaan.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää puolet jauhoista, maito ja loput jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Mikäli teet taikinaa monitoimikoneella, säädä tehoa tässä vaiheessa hieman pienemmälle.
5. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20cm vuoka ja levitä taikina vuokaan tasaisesti.
6. Paista 170C:ssa n.50min tai kunnes kakku on kypsä.
7. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja laita jäähtymään kakkukuvun alle. Jäähtynyt kakku voi odottaa jääkaapissa täyttämistä.
8. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Suklaakiisseli:

500g sokeria (vajaa 6 dl)
6 dl vettä
1 rkl vaaleaa siirappia (myös tumma käy)
125g kaakaojauhetta (runsas 3 dl)
200g maissitärkkelysjauhoja (3,6dl)
2 dl vettä (kylmää)
85 g voita
4-6 tl vaniljasokeria

Väliin purkki aprikoosimarmeladia
Päälle valkosuklaata koristeeksi lastuina n. 25g. Juustolastalla saa näppärästi raastettua kivoja lastuja.

Suklaakiisseli ohje:

1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan sokeri, 6 dl vettä, siirappi ja kaakaojauhe. Kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi silloin tällöin sekoittaen.
2. Lisää maissitärkkelysjauhoihin 2dl vettä ja sekoita tasaiseksi. Seos on melko paksua.
3. Lisää maissiseos suklaaseoksen joukkoon ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan vatkaten. Keitä pari minuuttia, tai kunnes kiisseli paksunee. (Varo, ettei kiisseli jää pohjaan kiinni)
4. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja lisää halutessasi vaniljasokeria. Itse laitoin sitä 6 tl, sekä 1 tl vaniljaa.
5. Kaada kiisseli kulhoon ja peitä kannella tai muovikelmua ja nosta kylmään, että kiisseli jäähtyy kiinteäksi.

Kakun kokoaminen:

1. Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Leikkaa yhdestä pohjasta ohut kerros pois, murenna ja jätä sivuun. Tällä voit koristella kakun reunat, tai vaikka koko kakun.
2. Levitä ensimmäisen pohjan päälle kerros aprikoosimarmeladia ja tämän päälle suklaakiisseliä. Lisää toinen pohjan osa ja toista. Lisää kakkupohjan kansi ja kuorruta kakku suklaakiisselillä.
3. Koristele reunat kakkumuruilla ja päälle voit raastaa valkosuklaata.
4. Anna kakun olla jääkaapissa jähmettymässä tovi ennen tarjoilua. Yön yli kakku vain maustuu ja mehevöityy, vaikka on toki hyvää jo samanakin päivänä.

Tarjoile kakku kermavaahdon ja halutessasi vaikka raikkaiden marjojen kera.

Tältä kakku näytti retkioloissa
Tällainen kakku voisi olla ;D

Ps. Tein tämän kakun pohjan ja kiisselin kotosalla valmiiksi ja täytin kakun vasta seuraavana päivänä meidän reissulla. Lisäsin kiisseliä hieman liian vähän väleihin, joten päälle jäi sitä melko paljon. Kakku myös levisi hieman lämmön vuoksi, joten paksu folio oli tämän kakun pelastus ja näinpä kuvissa hienot reunakoristelut eivät näy ollenkaan. Mutta maku korvasi ulkonäössä olevat puutteet mennen tullen!

 

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin