Blogi

Aamulenkistä voimaa uuteen päivään

Miten sinä aloitat päiväsi? Minulla on jo pitkään ollut tapana aloittaa aamuni aamulenkillä ja viimeaikoina nämä aamuiset pyhät hetket ovat kohonneet täysin uuteen arvoonsa. Aamulenkki on hetki vain minua varten. Silloin saan olla hetken ihan rauhassa ja voin herätä uuteen päivään lintujen upeassa aamukonsertissa. Joskus saan kuunnella hiljaisuutta, toisinaan tuulen huminaa, jonain aamuina ihailen kaunista auringonnousua ja joskus saan nauttia sateisesta aamusta ja raikkaasta ilmasta. Joskus kävelen hitaasti, toisinaan taas reippaasti, kuuntelen kehoani lenkin aikana ja annan kehoni herätä uuteen päivään vähitellen lenkin aikana. Usein lenkin alussa olen vielä todella väsynyt, miltei unessa, mutta kävelen hiljalleen ja vähitellen myös keho herää uuteen aamuun.

Useimmiten kävelen yksin ja nautin vain hiljaisuudesta, se kun on meillä kotona melko harvinaista herkkua, toki joskus teen myös lenkin yhdessä kaverin kanssa etänä tai livenä. Teen lenkillä usein kiitollisuusharjoituksen, mietin mitä kaikkea ihanaa elämässäni on, mistä kaikesta olen kiitollinen. Kiitollisuusharjoituksen ansiosta päivä lähtee jo heti aamusta lähtien oikeille raiteille. Tänä korona-aikana arki on välillä melko raskasta, joten kiitollisuus on iso voimavara ja auttaa jaksamaan arjen keskellä. Aina löytyy asioita, joista voit olla kiitollinen, ne eivät tarvitse olla isoja, vaan ihan pienetkin jutut riittää.

 

Suurperheen arki on melko hektistä, varsinkin nyt, kun koko aika ollaan oman perheen kanssa yhdessä, eikä ole sitä ”omaa aikaa” juuri ollenkaan. Tämä on toki huikea mahdollisuus lähentyä perheenä, mutta ennen kaikkea jokaisen vanhemman täytyy nyt pitää huolta itsestään ja omasta jaksamisestaan, koska tilanne kaikesta ihanuudestaan huolimatta on myös melko kuormittava.

Suosittelen lämpimästi nousemaan aamulla hieman aiemmin ja heräämään kävellen uuteen aamuun. Ja voin lohduttaa, ei aamuherätykset ole minullekaan helppoja, mutta lenkin jälkeen olen aina kiitollinen, että tulin lähteneeksi ja päivä alkaa jo aamusta upeasti.

Iloa päivääsi!

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin