Juhlaherkut & Arkiruuat

Kinder-juustokakku

Rakastan paistettuja, täyteläisiä ja suussa sulavia amerikkalaistyylisiä juustokakkuja ja olen testannut myös monia erilaisia kinder-juustokakkuja, paistettavia ja hyydytettäviä. Tämän makoisan ja täyteläisen juustokakun idea tuli yhdestä suosikkileivonnaisestani, eli överikakusta. Tässä kakussa yhdistyy maitosuklainen browniepohja ja päälle tulee kestosuosikkini valkosuklaajuustokakku koristeineen. Tästä kakusta tuli kerralla heti meidän perheen suosikkikakku, liekö syynä itse leivonnainen vai tuo muhkea karkkikeko kakun päällä.

Pohja on täyteläinen vaalea maitosuklainen browniepohja, jossa on ihania suklaisia yllätyksiä, päällä on makoisa valkosuklaajuustokakku ja koristeeksi tähän kakkuun on vielä pursotettu suklaata ja sen päällä iso kasa erilaisia Kinder-koristeita. Eli kyllä, suklaista ja makoisaa ja niin herkullista! Ja kaiken lisäksi vielä gluteenitonta!

Browniepohja:
200g voita
200g maitosuklaata
2 dl sokeria
2 munaa
200g gluteenittomia jauhoja
2 tl vaniljasokeria
150g valkosuklaata paloina
150g maitosuklaata paloina

Juustokakku:
600g tuorejuustoa
225g tomusokeria
3 munaa
1 limen puristettu mehu
2 rkl perunajauhoa
200g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria

Päälle:
100g maitosuklaata ja 40g voita (yhteen kakkuun puolet riittää)
Erilaisia Kinder-munia, patukoita tai ihanan keväisiä karamelleja

Ohje browniepohja:
1. Sulata kattilassa voi, suklaa ja sokeri. Anna jäähtyä hieman.
2. Lisää munat ja sekoita.
3. Lisää jauho ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Lisää suklaanpalat ja sekoita.
5. Vuoraa irtopohjakakkuvuoka leivinpaperilla ja lisää pohjalle brownie. (itse muotoilin vain kokonaisen leivinpaperin irtokakkupohjaan, joten kakku ei liannut uunia ja se oli helppo irrottaa kun se on jäähtynyt.)

Ohje juustokakku:
1. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, munat, limen puristettu mehu, perunajauho ja vaniljasokeri tasaiseksi.
2. Lisää sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää juustokakku browniepohjan päälle.
4. Paista 170C n.50min-1h. Juustokakku ei saa ruskistua päältä.
5. Anna juustokakun jäähtyä. Sulata kuorrutteen suklaa ja voi ja sekoita tasaiseksi, pursota kakkujen/kakun päälle ja lisää koristeet.
6. Nauti kakku huoneenlämpöisenä hyvien ystävien ja perheen kera.

Tästä tulee joko halkaisijaltaan iso (28cm) juustokakku, tai itse tein tällä kertaa kaksi pienempää n. 18-20cm halkaisijaltaan olevaa juustokakkua. Näin samalla vaivalla saa kaksi kakkua ja toisen voi antaa vaikka lahjaksi ystäville, tai pakastaa myöhempää herkuttelua varten. Jos haluat tehdä vain yhden kakun, esim 24-26cm halkaisijaltaan, suosittelen että teet browniepohjan puolikkaana ja juustokakun 2/3 ohjeen mukaisesti, eli 400g tuorejuustoa, 150g tomusokeria, 2 munaa jne..

Makoisaa pääsiäistä ja iloa päivääsi!

Alla kuvat vuoratusta irtopohjavuoasta, browniepohja alla, juustokakku päällä, paistettu ja valmis kakkupohja. Kakku kohoaa hieman paistettaessa, joten nousuvaraa on hyvä olla.

Browniepohja alla

 

 

 

 

 

 

 

 

Toinen kakku meillä koristeltiin monivärisin pääsiäiskarkein. Tyyli vapaa ja kaikki pehmeät ja suklaiset karkit käy koristeeksi. Iloista pääsiäistä!

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin