Juhlaherkut & Arkiruuat

Joulukalenteri // Luukku 18 – Luumukonjakkisuklaakakku

”Kahvikakkujen kuningas, upea täyteläinen valtias.
Konjakkia ja luumua, on tässä herkkukakussa.
Aikuisen makuun passeli, kahvipöydässä miesten suosikki.”

Tämä kakku on joulupöydän kruunu! Tämän voi tehdä joko kahvikakkuna ja kuorruttaa suklaalla, tai tehdä täytekakun muodossa ja tehdä sisään ihanan luumukonjakkimoussen, joka löytyy kalenteriluukusta 15. Alun perin tämä resepti on peräisin ystävältäni Helenalta, joka oli saanut sen siskoltaan. Samainen resepti löytyi myös netistä nimellä luumusuklaaunelma.

LUUMUSUKLAAKONJAKKIKAKKU:
250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
1 prk luumusosetta
2 dl kerma
½ dl konjakkia
120 g suklaarusinoita
100 g pilkottua suklaata
100g pilkottua Dajmia

LUUMUSUKLAAKONJAKKIKAKKU OHJE:

  1. Vaahdota voi ja sokeri.
  2. Lisää munat hyvin vatkaten.
  3. Lisää keskenään sekoitetut luumusose, kerma ja konjakki.
  4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  5. Lisää suklaarusinat, pilkotut dajmpalat ja suklaanpalat.
  6. Paista 175°C:ssa n.1 tunti.
  7.  Anna kakun olla jääkaapissa yön yli.
  8. Koristele kakku sulatetulla tomusokerilla, suklaavoikonjakkisulalla ja lisää päälle koristeiksi suklaarusinoita ja strösseleitä.

KORISTELUUN PÄÄLLE:
200g suklaata
75g voita
2 rkl konjakkia

Päällisen ohje: Sulata suklaa ja voi, lisää konjakki, sekoita tasaiseksi. Pursota kakun päälle ja lisää suklaarusinat ja haluamasi koristeet.

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin