Juhlaherkut & Arkiruuat

Raikas sitruunamarenkipiirakka

Tämä ihanan raikas sitruunamarenkipiirakka on meillä keväinen ja kesäinen herkku, jonka olemassaolon muistan aina pääsiäisen aikoihin. Lieneekö syynä piiraan ihana väri ja kirpeänmakoisa maku. Tämä herkku on myös kaiken lisäksi nopea ja helppo tehdä, vaikka eri tekovaiheita onkin kolme. Piiraan ohjeen olen joskus löytänyt netistä, tosin en muista miltä sivuilta. Nykyään se löytyy pienestä leivontakirjastani ohjeena numero 42. 🙂

Piiras on parasta tarjota heti tuoreeltaan, koska marenki vettyy helposti jääkaapissa. Jos haluat tehdä leivonnaisen osittain jo valmiiksi etukäteen, sekin onnistuu. Voit hyvin tehdä piiraan pohjan ja sitruunakiisselin siihen päälle jo valmiiksi vaikka edellisenä päivänä. Marenki kannattaa kuitenkin tehdä vasta juuri ennen tarjoilua. Piiras on mehevintä huoneenlämpöisenä.

Sitruunamarenkipiirakka

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
100g voita
1 keltuainen
2 rkl vettä

Sitruunakiisseli:

2 dl vettä
2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoa
4 keltuaista
1,5 sitruunan puristettu mehu
30 g voita

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Sitruunamarenkipiirakka ohje:

1. Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä pohja vuoan päälle.
2. Paista pohjaa 10 minuuttia 200C:ssa.
3. Valmista kiisseli, sekoita ainekset keskenään kattilassa, kiehauta kunnes kiisseli paksuuntuu, älä anna kuitenkaan kiisselin kiehua. Sekoittele hetken kunnes kiisseli jäähtyy hieman ja lisää heti pohjan päälle.
4. Valmista marenki päälle. Sekoita valkuaisia ja lisää joukkoon vähitellen sokerit. Sekoita kunnes marenki on kuohkeaa.
5. Levitä tai pursota marenki sitruunakiisselin päälle.
6. Paista 200C:ssa n. 5 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Makoisia ja raikkaita herkkuhetkiä ja iloa päivääsi!

 

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin