Juhlaherkut & Arkiruuat

Joulukalenteri – Luukku 16 – Joulun paras suklaakakku

”Juhlapöydän kuningatar on herkku tää, 
varmasti joka juhlijalle muistoihin jää.
Hiukan vaivaa vaatii, vaan se kyllä kannattaa,
näyttävän ja makoisan kakun tästä joulun kahvipöytään saa.”

Tämä herkullinen gluteeniton suklaakakku on ehdottomasti yksi suosikeistani. Pehmeä, täyteläinen, suklainen, kerrassaan herkullinen. Tekovaiheita on hieman monia, mutta kaiken voi tehdä hyvissä ajoin jo valmiiksi. Tämä herkku on monien kestosuosikki ja ”parasta suklaakakkua ikinä”-on ollut monen kakkua maistaneen herkuttelijan kommentti. Pohjana tässä on ollut paholaisenkakkupohja ja olen tehnyt tämän pohjan gluteenittomana. Täyteläisen pohjan lisäksi tässä kakussa on rapea ja makoisa marenkikerros, raikasta aprikoosihilloa ja ihanaa suklaata, sekä pinnalla kreemi, kinuskia ja popcornia. NAM!

SUKLAAKAKKUPOHJA:
175g tummaa suklaata
2dl ranskankermaa
250g muscovadosokeria
170g voita
3,4dl sokeria
3 munaa
6,75dl gluteenittomia jauhoja (450g)
4 ½ rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 ½ tl ruokasoodaa
3 tl vaniljasokeria
2,6 dl appelsiinimehua
1 raastettu appelsiinin kuori

SUKLAAKAKKUPOHJA OHJE:
1. Sulata kattilassa tumma suklaa, ranskankerma ja muscovadosokeri. Älä anna kiehua, vaan sulata kunnes massa on sopivaa.
2. Vaahdota voi ja sokeri.
3. Lisää kananmunat
4. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vuorotellen ne appelsiinimehun kanssa.
5. Lisää lopuksi raastettu appelsiinin kuori.
6. Voitele kakkuvuoka ja paista kakkuja uunissa 175C:ssa 40-60 min, kunnes kakku on kypsä.
7. Kumoa kakku ja anna jäähtyä kakkukuvun alla.
HUOMIOITHAN, että tästä ohjeesta tulee kolme halkaisijaltaan 20cm kakkua, tai kaksi halkaisijaltaan 24-26cm kakkua. Mikäli teet vain yhden kakkupohjan, suosittelen tekemään puolikkaan ohjeen mukaisesti.

MARENGIT:
3 valkuaista
½ tl suolaa
2 ½ dl Siro-sokeria
1 tl vaniljasokeria
¾ tl etikkaa

MARENGIT OHJE:

  1. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon n.1/2 sokerista ja jatka vatkaamista kunnes seos on jähmeää.
  3. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, etikka ja loput sokerista.
  4. Pursota pellille kaksi kakun pohjan kokoista kiekkoa, sekä lopuista marenkeja koristeeksi.
  5. Paista 100C:ssa n.1h
  6. Anna jäähtyä. Säilytä huoneenlämmössä.

SUKLAATÄYTE:
2 dl kermaa
200g Fazerina suklaata

SUKLAATÄYTE OHJE:
1. laita kerma ja suklaa kattilaan, lämmitä kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä.

KREEMI:
200g voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl omenamehua

KREEMI OHJE:
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe, kunnes seos on pehmeää ja tasaista.
2. Lisää omenamehu ja vaahdota kunnes seos on tasaista.

KINUSKI:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria

KINUSKI OHJE:
1. Kiehauta kattilassa kerma ja fariinisokeri kunnes seos on valmis ja hieman paksuuntunut. Aikaa tähän kuluu n.10-12min. Anna kinuskin jäähtyä täysin ennen lisäämistä kakun päälle.

KAKUN KASAAMINEN:
1. Leikkaa suklaakakkupohja kolmeen osaan ja laita alimmainen pohja reunavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Myös irtokakkupohjan reunus käy hyvin
2. Lisää kakkupohjan päälle aprikoosimarmeladia, sen päälle marenkikiekko ja sen päälle puolet suklaaseoksesta .
3. Lisää toinen kakkupohja ja toista edellinen.
4. Lisää kakun päällinen ja anna kakun olla yön yli jääkaapissa.
5. Valmista kreemi ja levitä kakun pinnalle ja sivuille.
6. Valmista kinuski ja anna jäähtyä se täysin ennen kuin levität kakun pinnalle. Voit valmistaa kinuskin jo hyvin myös etukäteen.
7. Koristele kakku popcorneilla, marengeilla ja karkkitikuilla.

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin