Juhlaherkut & Arkiruuat

Suklaamuffinit valkosuklaakuorrutteella

Rakastan suklaisia herkkuja ja suklaamuffinit valkosuklaakuorrutteella ovat kivunneet nyt ehdottomasti teehetkien suosikiksi. Näiden muffinien koostumus on mehevä ja täyteläinen, kipakan tumma, johon makoisa valkosuklaakuorrute tuo ihanan kontrastin. Lisäksi näissä muffineissa on sisällä aprikoosimarmeladia, joka tuo suussasulavan mehevyyden, kosteuden ja täyteläisyyden näihin herkkuihin. Voin lämpimästi suositella testaamaan näitä.

Ihastuin tänä keväänä Arnolds Donuts’in valkosuklaalla kuorrutettuihin suklaamuffineihin ja suru oli suuri kun Arnolds sulki koronan myötä liikkeensä. Sen jälkeen olen testannut ainakin viittä erilaista ohjetta, kunnes tämä täytti minun ja tiukan makuraadin standardit. Isännän mukaan nämä olivat kuulemma huomattavasti parempia kuin ”kaupan pulla”.

Ohje on alunperin yhdestä lempileivoskirjastani, the Hummingbird Bakery: ”Leivonnaisia herkkusuille”. Lisäyksenä ohjeeseen tuli vain vaniljasokeri taittamaan tummaa kaakaojauhetta ja aprikoosimarmeladi, sekä pelkistetty valkosuklaakuorrute. Testasin muutamaa erilaista kuorruttetta, mutta tässä tapauksessa pelkistetty valkosuklaakuorrute vaikutti parhaalta.

Suklaamuffinit

2 munaa
200g sokeria (2,4 dl)
130g vehnäjauhoja (2 dl)
50g tummaa kaakaojauhetta (1,25dl)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,6dl täysmaitoa
160g voita (sulatettuna)
100g suklaata pieninä paloina (laitoin valkosuklaata ja maitosuklaata, voit testata toki myös eri makuisia suklaita)

Aprikoosimarmeladia
200g valkosuklaata ja 25g maitosuklaata
Strösseleitä tms koristeita

Työohje:

Sisällä suklaapaloja ja aprikoosimarmeladia

1. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Älä sekoita enää liikaa.
3. Lisää lopuksi sulatettu voi.
4. Lisää pilkotut suklaapalat ja sekoita taikina tasaiseksi.
5. Pursota taikina 12 vuokaan siten, että n.1/3 vuoasta jää tyhjäksi.
6. Paista 175C:ssa n.20-25 min.
7. Pursota vielä lämpimiin muffineihin aprikoosihilloa.
8. Anna muffinien jäähtyä.
9. Sulata valkosuklaa ja kasta jäähtyneet muffinit valkosuklaaseen tai levitä valkosuklaa tasaisesti muffinien pintaan.
10. Koristele muffinit halutessasi maitosuklaalla, strösseleillä tms.

Nämä muffinit ovat näppärästi juuri sopivan kokoisia suupaloja teehetkeen ja niitä voi lämmittää hetkisen mikrossa. Mielestäni suklainen herkku on aina parhaimmillaan hieman lämpimänä. Nämä voi halutessaan myös pakastaa ja sulattaa pakkasesta yksi kerrallaan ja saada aina tuoreen makuista herkkua omaan kahvi/teehetkeen, vaikka ei joka päivä leipoisikaan.

 

Pienet sormet hamusivat näitä herkkuja jo kuvausvaiheessa ja vaikka ovatkin melko tummia, maistuivat nämä myös perheen pikkumiehille. Tein myös yhden satsin pienempiä muffineita.

 

 

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin