Vlogi

Arjen Sankaritar 2021 Läsnäolo

Mitä on läsnäolo? Tietoinen, hyväksyvä, lempeä läsnäolo? Läsnäolosta puhutaan nykyään paljon ja jotenkin se on jopa ihan trendisana, mutta mitä se ihan oikeasti tarkoittaa?

On ollut mahtavaa ja vapauttavaa, joskin myös kipeää huomata ja oivaltaa, että mennyt elämä voi olla meille upea oppikoulu tai vankila, se on ihan meidän oma valinta, miten haluamme nähdä asiat. Elämää voi kuitenkin elää vain tässä ja nyt, läsnäolossa, ei eilen eikä huomenna, kuten meidän mieli usein haluaisi. Ja läsnäolossa eläessä ihmeellisiä asioita alkaa tapahtumaan.

Mitä se läsnäolo sitten on? Mieli on veikeä väline ja se tuppaa juoksemaan tulevaisuuteen ja luomaan aina kaikki mahdolliset kauhuskenaariot tulevaisuudesta. Opin aikoinaan Tommy Hellsteniltä herättelevän kysymyksen, ”onko tässä ja nyt kaikki hyvin?”. Vaikeimpina hetkinä olenkin kysynyt itseltäni, onko tässä ja nyt kaikki hyvin, vastaus on ollut aina kyllä.

Yksi helpoin ja yksinkertaisin ohje läsnäoloon on ollut, että tunne jalkapohjasi, ole kehossasi läsnä. Läsnäolosta on helppo puhua ja saarnata ja se on ehdottomasti yksi elämän tärkeimmistä asioista, mutta samaan aikaan myös yksi vaikeimmista asioista. Usein läsnäoloon herääminen käy suuren murroksen ja kivun kautta, kun ei ole enää muuta vaihtoehtoa, harva meistä malttaa pysähtyä ajoissa.

Iloa päivääsi!

Ps. Suosittelen lämpimästi lukemaan Eckhart Tollen kirjat Läsnäolon voima ja Uusi maa.

 

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin