Vlogi

Ilon pisaroita

Ilon pisaroita. Ajatus pienistä ilon pisaroista on ollut pitkään minua kantava ajatus kaikkien vaikeimpien aikojen keskellä. Elämässä ei joka päivä tapahdu suuria ja ihmeellisiä asioita, mutta joka ikinen päivä löytyy pieniä ilonpisaroita, jos me vain annamme itsellemme aikaa huomata ne.

Ilon pisarat liittyy vahvasti läsnäoloon ja kiitollisuuteen. Kiitollisuus on taitoa pysähtyä onnellisten hetkien äärelle ja tiedostaa ne. Yksi minua auttava ajatus vaikeiden aikojen keskellä oli tieto, että kiitollisuus on myös vahva vastalääke masennukselle.

Uupuneena ollessani iloisten asioiden löytäminen arjesta oli välillä todella haasteellista. Silloin kun mieli on musta, on tosi vaikeaa löytää mitään positiivista päivistä. Samaan aikaan uupuneena koin myös, että mun oli pakko etsiä ilon pisaroita ja kiitollisuuden aiheita, koska muuten hautaudun sen kaiken mustan syövereihin, jota elämässä oli uupumuksen aikaan niin paljon läsnä.

Rupesin tietoisesti keräämään ilon pisaroita ja etsin niitä päivittäin kolme ja kirjoitin ne iltaisin myös päiväkirjaani, eli rupesin pitämään kiitollisuuspäiväkirjaa. Kiitollisuus on ihmeellinen asia, kun löytää kyvyn olla kiitollinen niistä kaikista pienimmistäkin asioista, se tuo elämään ihan eri lailla merkityksen ja ilon.

Mikäli et vielä pidä kiitollisuuspäiväkirjaa, suosittelen, että rupeat pitämään. Se muutos, mikä elämässä voi tämän kautta tapahtua, on ihan huikea. Minä uskon, että ilon pisarat ja kiitollisuus oli yksi merkittävimmistä asioista minun toipumisessani uupumuksesta ja masennuksesta.

Iloa päivääsi!

 

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin