Blogi

Joulukalenteri // Luukku 22 – Joululahjat ja paketointi

”Joko on pukinkontti täynnä lahjoja,
millaisia toiveita on ollut sinulla?
Lahjat on ihania ja lapset niitä odottaa,
vaan mahdatko itse tuon tärkeimmän vielä muistaa?
Joulu tulee antamisen ilosta ja riemusta,
syvin kiitollisuus nousee läsnäolon voimasta.
Vaan lapset, kyllä ne niitä lahjojakin kaipaa,
onhan siinä myös ripaus jouluista taikaa.”

Joulun odotus on ihanaa aikaa, rakastan nimittäin antaa ihmisille lahjoja, ostettuja ja itsetehtyjä. Olen ennemmin aina ommellut kaikenlaista, mutta viime vuosina itsetehdyt lahjat ovat painottuneet leivottuihin herkkuihin. Nykyään kun kaikilla on liikaa tavaraa, joka nurkka pursuaa ja maritus on muotisana, on mukava tietää, että syötävät lahjat varmasti ainakin menevät kaupaksi, eivätkä jää nurkkiin pyörimään.

Minulla on ollut jo teini-iästä lähtien perinteenä jouluaatonaaton valvojaiset, eli 23.12 olen valvonut yömyöhään ja paketoinut kaikkia hankkimiani lahjoja. Näin perhekoon kasvettua olen tosin joutunut luopumaan tuosta perinteestäni ja suurin osa paketeista on paketoitu ja piilotettu jo hyvissä ajoin. Ennakointi kaikessa on miltei elinehto sujuvan arjen kannalta ja yöunet ovat nykyään suojeltujen asioiden listalla oman jaksamiseni vuoksi, joten yömyöhään valvominen ei olekaan enää niin hohdokasta kuin nuorempana.

Itse tykkään suuresti elämyksellisistä lahjoista tai hyvin pienistä paketeista. 😉 Tuota tavaraa kun on niin hurjan paljon, joten hieman kyllä katsomme mitä pukinkonttiin ilmestyy. Meidän pikkupojat eivät elämyslahjoja vielä niin paljoa arvosta, joten pääasiassa meillä annetaan  perinteisiä lahjoja. Ja joulupukkikin on tulossa käymään.

Lahjat ovat toki ihania ja lapsille hurjan tärkeitä, mutta omasta mielestäni tärkeintä on kuitenkin yhdessäolo ja läsnäolo perheen kanssa. Rakastan meidän perhettä, joka sykkii elämää 24/7, vilinää ja vilskettä meillä riittää todella paljon. Rakastan sitä, että voimme nykyään jo pelata kaikenlaisia pelejä poikien kanssa tai vaikka ulkoilla tai katsoa leffan yhdessä. Joulu on myös siitä rakas ja tärkeä aika vuodesta, koska olemme kotona yhdessä koko perheen kanssa ilman puhelimia ja paineita olla tavoitettavissa 24/7. Kiinteistönvälittäjän työ kun on aika intensiivistä, on ihana välillä levähtää ja olla täysin tavoittamattomissa ja läsnä vain omille rakkaille.

Tässä teille vielä ihania paketointi-ideoita videon muodossa. Videon Facebookiin seinälleni jakoi ystäväni Reetta, kera ihana viestin:

https://www.facebook.com/112284674585/posts/10158182131029586/

Ihanaa joulun odottamista ja iloa päivääsi!

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin