Blogi

Joulukalenteri // Luukku 24 – Hyvää joulua

”Joulu on juhlaa, pysähtymisen aikaa, ilmassa on ripaus taikaa.
Joulu ensimmäinen on perheen pienen, äiti, isä ja nyyti, mieli kiitollinen.
Yhden kotona käy kinastelu suuri, isoveli on pieneltä lelun vienyt juuri.
Toisen kotona on siunattu rauha, toisella pyörii elämän täyteläinen rumba.
Vaan naapurissa on hiljaista nyt, on vaari sielt iäisyyteen lähtenyt.
Jonkun kotona on yksinäistä tänään, tulispa edes joku käymään.
Mikä onkaan lopulta suurin lahja ja taika, ihmeistä ihmeellisin joulunaika?
Pysähtyä hetkeen, hengittää hiljaa, kuunnella sielua, koskettaa rauhaa.
Siinä on suurin joulun lahja, nähdä ja ymmärtää uuden alun voima.
Kristus syntyi maailmaan, siksi joulua edelleenkin juhlitaan.
Siunattua joulun aikaa ja iloa vuoteen 2020!”

Lämmin kiitos teille kaikille joulukalenteriamme seuranneille. Meillä on ollut hauskaa videoita tehdessämme, toivottavasti teilläkin niitä katsoessa.

Tämä vuosi on ollut täynnä vilinää ja vilskettä. Pikkupojat menivät syksyllä hoitoon, tuplat aloittivat koulutaipaleensa ja esikoinenkin on jo tokaluokkalainen. Olemme siis molemmat olleet jälleen pitkästä aikaa töiden parissa, vaikka toki sitä näin yrittäjänä onkin ollut koko ajan töiden parissa, oli lapset ”virallisesti” kotona tai hoidossa. Mutta on tämä ollut silti uudenlainen elämäntilanne meille kaikille ja upeasti olemme syksystä selvinneet, vaan kyllä joululoma tuli tarpeen.

Myös Kuivinen LKV puolella on uusia tuulia ilmassa. Olemme saaneet upeita uusia vahvistuksia yritykseemme, ihanan Maijan, Mikaelin ja Karoliinan. Meillä on ihan huippu-upea porukka kasassa ja työn tekeminen on ollut mukavaa. Toki syksyllä meille tuli toimistolle kylään myös kutsumaton vieras, nimittäin vesivahinko, kun patteriverkostosta valui kellariimme 5m3 vettä. Edelleen kuivatellaan, mutta eikö se siitä kevään myötä vähitellen kuiva.

Olen suuresti kiitollinen kaikista niistä kohtaamisista, jota on vuoden aikana ollut. Olen saanut tutustua uusiin upeisiin ihmisiin ja ystävät ovatkin tärkeässä osassa syksyn aikana jaksamisen suhteen tässä suurperheen hulinassa ja arjessa. Ei ystäville kovin paljoa aikaa jää tässä arjen pyörityksen keskellä, mutta kohtaamiset ovat sitäkin tärkeämpiä ja arvokkaampia. Somemaailma pyörii omaa elämäänsä, mutta todelliset kohtaamiset ovat niitä aitoja ja arvokkaita. Olenkin usein sanonut, että jos haluat tietää mitä jollekin ihmiselle tai ystävällesi oikeasti kuuluu, ole yhteydessä tai nähkää, somefiidi tuskin kertoo koko todellisuutta.

Olen myös päässyt askeleen kohti unelmaani, kun pääsin MySpeakerin puhujalistoille syksyn alussa. Puhujakeikkoja olen myös jo tehnyt ja nautin niistä suuresti. Toivottavasti ensi vuonna saan tehdä niitä vielä enemmän.

Nyt on vihdoin aika hiljentyä joulun viettoon. Joka nurkka kotona ei todellakaan kiillä, eikä maailma tullut tänäkään vuonna valmiiksi ennen joulua, mutta mitäpä siitä. Elämä on matkalla oloa, keskeneräistä, epätäydellisen ihanaa ja kun se joskus lopulta on valmis osaltamme, on meidän jo aika lähteä eteenpäin uusille maille, joten keskeneräisyys tässä ja nyt on hyvää. Tänäkin jouluna meillä on kuitenkin kaikista tärkein, toisemme.

Rauhallista ja levollista joulun aikaa juuri Sinulle ja siunattua vuotta 2020!

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin