Juhlaherkut & Arkiruuat

Joulukalenteri – luukku 7 – Brownievalkosuklaajuustokakku kinuski- ja suolacashewpähkinäkuorrutuksella

”Herkkusuun unelma, taitaa olla tänään vuorossa.
Oletko koskaan leiponutkaan mitään näin makoisaa herkkua?
Gluteeniton kakku tää vie kielen mennessään.”

Tämä makoisa herkku on varmasti jokaisen herkkusuun unelma, ja kaiken ihanuuden lisäksi tämä on gluteenitonta. Resepti löysi tiensä reseptikirjaani kahdesta yhdistetystä herkullisesta ideasta, brownie-juustokakusta ja suolakinuskijuustokakusta. Päätin yhdistää nämä reseptit ja lopputulos on kerrassaan hurmaavaa. Teen tätä kerralla aina ison pellillisen, jolloin osa kakusta menee aina pakkaseen.

Browniepohja:
300g tummaa suklaata
300g voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
300g gluteeniton jauho (n.4 dl)
1 ps pätkistä (paloina)
200 g valkosuklaata (paloina)

Juustokakku:
800g tuorejuustoa
300 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
200 g valkosuklaata
3 rkl limen mehua (Tai sitruunamehua)
2 rkl perunajauhoa

Kinuskikuorrute:
5 dl kermaa
5 dl fariinisokeria

Päälle:
Suolacashewpähkinöitä 1 pussi

Ohje Browniejuustokakku:
1. Sulata kattilassa tumma suklaa voi ja sokeri, anna jäähtyä.
2. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi pilkotut suklaanpalat.
4. Levitä browniepohja vuokaan. Itse käytin 33×23 cm kokoista vuokaa.
5. Juustokakku: Sekoita juustokakun muut ainekset keskenään ja lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa.
6. Levitä juustokakku varovasti browniepohjan päälle, tasoita.
7. Paista 170C n.50min, kunnes juustokakku on hieman kiinteän oloinen. Juustokakun ei tulisi ruskistua pinnalta.
8. Valmista kinuski, kiehauta kerma ja fariinisokeri n.10- 15min, tai kunnes vesilasiin tiputtaessa pisara ei hajoa vaan on hieman kiinteämpi. Kinuskia ei saa keittää liikaa, koska silloin siitä tulee liian kovaa. Ohjeita kinuskin keittämiseksi löytyy netistä.
9. Lisää jäähtynyt kinuski jäähtyneen piiraan päälle ja lisää sen päälle murskatut suolacashewpähkinät.
10. Anna olla jääkaapissa jonkun aikaa ennen leikkaamista. Toki tuoreena tämä on huippuhyvää, mutta jäähtyneen piiraan saa leikattua siistimmiksi paloiksi.

 

Tämä ohje on uunipellilliselle. Mikäli teet kakun pienempään vuokaan, riittää puolikas ohje sekä browniesia ja juustokakkua.

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin