Juhlaherkut & Arkiruuat

Gluteeniton Brownie valkosuklaajuustokakku

Tämä ihana gluteeniton valkosuklaajuustokakku brownie -pohjalla ja kinuskikuorrutteella on varmasti jokaisen herkkusuun unelma. Tekovaiheita on muutamia, mutta lähtökohtaisesti tämän tekeminen on helppoa jos malttaa hieman nähdä vaivaa. Resepti löysi tiensä reseptikirjaani kahdesta yhdistetystä herkullisesta ideasta, browniesta ja valkosuklaajuustokakusta, jossa on ihana suolapähkinä-kinuskikuorrute. Päätin yhdistää nämä reseptit ja lopputulos on kerrassaan hurmaavaa. Teen tätä kerralla aina ison pellillisen, jolloin osa kakusta menee aina pakkaseen.

Browniepohja:

300g tummaa suklaata
300g voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
300g gluteeniton jauho (n.4 dl)
1 ps pätkistä (paloina)
200 g valkosuklaata (paloina)

Juustokakku:

800g tuorejuustoa
300 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
200 g valkosuklaata
3 rkl limen mehua (Tai sitruunamehua)
2 rkl perunajauhoa

Kinuskikuorrute:

5 dl kermaa
5 dl fariinisokeria

Päälle:

Suolacashewpähkinöitä 1 pussi

Ohje Brownie valkosuklaajuustokakku:

1. Sulata kattilassa tumma suklaa voi ja sokeri, anna jäähtyä.
2. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi pilkotut suklaanpalat.
4. Levitä browniepohja vuokaan. Itse käytin 33×23 cm kokoista vuokaa.
5. Juustokakku: Sekoita juustokakun muut ainekset keskenään ja lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa.
6. Levitä juustokakku varovasti browniepohjan päälle, tasoita.
7. Paista 170C n.50min, kunnes juustokakku on hieman kiinteän oloinen. Juustokakun ei tulisi ruskistua pinnalta.
8. Valmista kinuski, kiehauta kerma ja fariinisokeri n.10- 15min, tai kunnes vesilasiin tiputtaessa pisara ei hajoa vaan on hieman kiinteämpi. Kinuskia ei saa keittää liikaa, koska silloin siitä tulee liian kovaa. Ohjeita kinuskin keittämiseksi löytyy kyllä netistä.
9. Lisää jäähtynyt kinuski jäähtyneen piiraan päälle ja lisää sen päälle murskatut suolacashewpähkinät.
10. Anna kakun olla jääkaapissa jonkun aikaa ennen leikkaamista. Toki tuoreena tämä on aivan huippuhyvää ja sopii heti nautittavaksi, mutta jäähtyneen piiraan saa leikattua siistimmiksi paloiksi.

Tämä ohje on uunipellilliselle. Mikäli teet kakun pienempään vuokaan, riittää puolikas ohje sekä browniesia ja juustokakkua.

Tämä ihana ohje löytyy myös kera jouluisen videon joulukalenteristamme sekä Youtube-kanavaltamme.

 

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin