Juhlaherkut & Arkiruuat

Joulukalenteri – Luukku 12 – Maailman parhaat viipalepikkuleivät

”Maailman parhaat – sanotaan.
Totta se on – usko vaan.
Appelsiinia ja valkosuklaata
mausteena näissä herkullisen rapeissa herkuissa.”

Nämä pikkuleivät ovat erittäin helpot ja nopeat tehdä ja sen lisäksi ne ovat todella herkullisia!  🙂 Ohjeen olen saanut aikanaan äidiltäni ja muistan myös tätini tehneen näitä herkullisia pikkuleipiä. Näistä voi tehdä isoja paloja kuin Wilhelmiina-keksit tai pienempiä napostelupalasia. Joulun kunniaksi lisäsin taikinaan valkosuklaata ja raastettua appelsiinin kuorta.

MAAILMAN PARHAAT VIIPALEPIKKULEIVÄT:
200 g voita
2 ¼ dl sokeria
1 muna
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
valkosuklaan paloja
raastettu appelsiinin kuori

VIIPALEPIKKULEIVÄT OHJE:

  1. Vaahdota voi ja sokeri.
  2. Lisää muna, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Lisää raastettu appelsiinin kuori ja pilkotut valkosuklaat.
  4. Jaa taikina osiin (6 kpl) ja pyörittele n. 2 cm paksuisia pitkiä tankoja uuninpellille.
  5. Paista 200°C:ssa n. 8-10 min tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskehtavan värin.
  6. Leikkaa pikkuleivät lämpiminä vinosuuntaan.

VINKKEJÄ:

Pikkuleivät kannattaa laittaa paloiksi jo miltei heti niiden tultua uunista, näin ne ovat vielä pehmeitä. Paloittelemisen jälkeen pikkuleivät voi jättää hyvin vielä pellille jäähtymään.

 

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin