Juhlaherkut & Arkiruuat

Joulukalenteri // Luukku 23 – Joulukuusi

”Kannetaan komia joulukuusi lämpimähän tupaan,
lapset sitä riemuiten jo rupeavat koristamaan.
Kimaltaa kauniit koristeet ja jouluvalot loistaa,
joulun tunnelma täyttää koko kodin ja kiitos mielen valtaa.
Vielä yksi yö ja sitten on joulu, lapsilla vatsanpohjassa kutittelee, vilahtiko pihalla tonttu?
Ei ole kiire mihinkään, pysähdyn hetkeksi aikaa.
Halaan pieniä pellavapäitä ja onnellisena huokaan.
Vaikkei joka nurkka kiiltäisi, tulee joulu silti meille,
pienille ja suurille, joulu on lahja jokaiselle.”

Jouluna vihannesten syöminen jää helposti hieman vähemmälle kun suut täyttyvät suklaasta ja herkuista. Löysin tällaisen ihanan idean pinterestistä ja päätin testata ja suosio jätkien ja kavereiden kesken oli taattu! Kerroin vain pojille, että tänään me syödään joulukuusi ja kyllä jätkien naamat venähtivät. Totesivat, että eihän me voida kuusta syödä, sehän pistelee. Mutta niin vain maistui tuo joulukuusi kaikille ja jälkeenpäin naureskeltiin ja kerrottiin, että meilläpä syötiin joulukuusi! Tämä sopii hyvin joulupöytään salaatiksi tai vaikkapa leffaillan herkkunaposteltavaksi suklaiden sijaan!

Dipiksi tähän oheen tein ihanan aiolidipin höystettynä mangocurryllä, niin helppoa ja herkullista! Ohje on peräisin jo aikoinaan ihanalta ystävältäni Jonnalta ja tämä sauvasekoittimella tekeminen vain entisestään nopeutti aiolin tekemistä. Dippi on siis todella näppärä tehdä sauvasekoittimella ja aikaa menee ihan muutama minuutti aineiden kasaamiseen.

AIOLI-MANGO-CURRY-DIPPI:
2 dl rypsiöljyä
1 tl Dijon-sinappia
1 kananmuna
2 valkosipulin kynttä
2 tl mangocurry maustetta
Ripaus suolaa ja pippuria

DIPPI OHJE:
1. Mittaa kaikki ainekset korkeaan kulhoon.
Valkosipulia pilkoin hieman ja kaikki aineet pitäisi olla huoneenlämpöisiä.
2. Sekoita sauvasekoittimen täydellä teholla n.20 sec. Pidä sauvasekoitin aluksi kulhon pohjassa ja nosta vähitellen ylemmäs, kun majoneesi valmistuu.

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin