Juhlaherkut & Arkiruuat

Makoisaa torstaita – Valkosuklaajuustokakku

Tänään valmistuu suussasulva valkosuklaajuustokakku. Leipominen on ollut minulle aina rakas harrastus. Korona-aikana on tullut leivottua vähemmän, mutta eilen aamulla nousin ylös jo viiden jälkeen, jätin aamulenkin väliin ja rupesin leipomaan. Miten ihanan hiljaista ja rentouttavaa, todella virkistävää. Ja taivaallisen hyviä herkkuja päiväkahvin (tai teen) kanssa!

Rakastan hyviä leivonnaisia ja tämä suussasulavan makoisa valkosuklaajuustokakku on ehdottomasti yksi suosikeistani. Pohja on ihanan vaniljainen, täyte pehmeän makoisa ja kinuski ja suolacashewpähkinät päällä viimeistelevät tämän herkkusuun unelman. Kaiken lisäksi tämä juustokakku on helppo tehdä. Pohjan ja täyteen aineet sekoitetaan vain keskenään ja vaikein ja tylsin osio lienee leivinpaperin laitto irtopohjavuokaan. Lämpimästi suosittelen testaamaan, takuuvarma herkku pääsiäispöytään ja kevään juhliin!

Valkosuklaajuustokakku

Pohja:

150g voita
1,5 dl sokeria
3,75 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria

Juustokakku:

600 g tuorejuusto
225 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
3 munaa
3 rkl limen mehua
2 rkl perunajauhoa
200g valkosuklaata

Päällinen:

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
n. 100g Suolacashewpähkinöitä (tai maun mukaan)

Ohje:

1. Sekoita pohjan aineet keskenään tasaiseksi massaksi.
2. Vuoraa irtokakkupohjavuoka leivinpaperilla ja levitä pohjataikina irtokakkuvuoan pohjalle ja sivuille.
3. Sekoita muut täytteen aineet keskenään, paitsi valkosuklaa. Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa seokseen ja lisää seos pohjan päälle.
4. Paista 170C noin 1h. Katso, että juustokakun pinta ei tummu. Mikäli pinta meinaa tummua, voit pienentää uunin lämpötilaa ja pidentää paistoaikaa.
5. Anna juustokakun jäähtyä vaikka yön yli jääkaapissa. Voit nauttia juustokakun jo tällaisenaan, mikäli et halua tehdä päälle kinuskia.
6. Keitä kermaa ja fariinisokeria n.10 minuuttia, tai kunnes kinuski on valmis. Hyvä testi on tiputtaa kylmään vesilasiin tippa kinuskia, jos se jää kiinteäksi pohjalle, eikä leviä, on kinuski valmista. Lisää jäähtyneen juustokakun pohjan päälle hieman jäähtynyt kinuski ja suolacashewpähkinät.

Näin pääsiäisen aikana voit koristella kakun hyvin vaikka Kinder-munilla tai muilla pääsiäisherkuilla.

Herkullista torstaita ja iloa päivääsi!

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin