Juhlaherkut & Arkiruuat

Joulukalenteri – Luukku 4 – Appelsiinisuklaakakku

”Raikasta ja suklaista, appelsiinia ja minttusuklaata.
Suussasulavan herkullista, lempikakkuni jo vuosia.”

Appelsiinisuklaakakku on ehdottomasti yksi suosikkileivonnaisistani! Se on mehevän raikas ja ihanan suklainen. Etsiessäni aikanani tätä makuyhdistelmää kokeilin muutamia eri reseptejä  ja päädyin lopulta tällaiseen omaan makuuni sopivaksi muunneltuun versioon. Tämä kakku sai myös aikoinaan Koko Suomi Leipoo (2014) tuomareilta ylistykset mehevästä maustaan ja olin silloin myös päivän tähtileipuri.

Normaaliin kuivakakkuvuokaan riittää yksinkertainen ohje. Tällöin kuivakakun pintaan voi hyvin laittaa myös marmeladia ja päälle pursottaa suklaata.

APPELSIINISUKLAAKAKKU POHJA:
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl appelsiinimehua (mieluiten tuorepuristettua)
1 appelsiinin raastettu kuori
100 g Fazer vaalea maitosuklaata
1/2 pätkispussi tai n.4 pätkistä

TÄYTE:
1prk Aprikoosimarmeladia

KORISTELUUN:
200g sulatettua suklaata (Fazer punainen tai sininen)
75g sulatettua voita
Pätkistä pilkottuna paloiksi koristeeksi, sekä strösseleitä

APPELSIINISUKLAAKAKKU OHJE:

  1. vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
  2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten
  3. Lisää appelsiinimehu
  4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
  5. Lisää pilkotut suklaat
  6. Lisää appelsiinin raastettu kuori
  7. Jaa voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin
  8. Paista 175°C:ssa n.30 min pienet vuoat tai n. 40-45min iso vuoka
    8. Anna kakkujen jäähtyä n.5min ennen kumoamista. Laita kakut kakkukupuun ja anna jäähtyä. Kakku on maukkaampi kun se saa olla jääkaapissa yön yli.
  9. Koristele jäähtyneet kakut: levitä päälle aprikoosimarmeladi ja suklaavoiseos, sekä koristele suklaanpaloilla ja strösselillä.

Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä, näin se on herkullisinta.

 

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin