Juhlaherkut & Arkiruuat

Joulukalenteri – luukku 8 – Blondies

”Appelsiini, kookos ja valkosuklaa,
nimellään ja maullaan tämä herkku hurmaa.
Uuninlämpimänä ihana, kylmän maidon kanssa nauttia.
Voi tämän toki myös koristella, jos malttaa jäähtymistä hieman odotella.”

Blondiesit ovat ihanaa herkkua joko suoraan uunista kera kylmän maitolasin, tai koristeltuna pikkuleivoksena. Kookos tuo ihanan vivahteen tähän makoisaan herkkuun.

BLONDIES:
200g voita
200g valkosuklaata
2 dl sokeria
3 munaa
200g vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1dl kookoshiutaleita
1 raastettu appelsiinin kuori
100g fazerinaa palasina
200g valkosuklaata palasina

Koristeeksi päälle: 100g Valkosuklaata ja 30g voita sulatettuina,
Fazerinaa raastettuna (1 pieni patukka riittänee)

BLONDIES OHJE:

  1. Sulata voi, suklaa ja sokeri miedolla lämmöllä kattilassa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää munat hieman jäähtyneeseen seokseen.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää lopuksi raastettu appelsiinin kuori ja pilkotut suklaat ja sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Paista 175°C:ssa n.30-35 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä, koristele ja leikkaa paloiksi.

VINKKEJÄ:

Tein Blondiet 23cm x 31cm suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

 

 

 

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin